Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan: Ekmeğini Bizimle Paylaşan Bosnalı Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Ederim
18 Mayıs 2023, Perşembe

Bosna Hersekli sağlık çalışanları, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Sağlık-Sen üzerinden Türkiye’ye yardım eli uzattı. Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Yaralarımıza merhem olması için emeğini, ekmeğini bizimle paylaşan dost ve kardeş ülke Bosna Hersekli sağlık çalışanlarına, sendikamız ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımız adına yürekten teşekkür ederim” dedi. 

Bosna Hersek’te faaliyet gösteren Bağımsız Sağlık Çalışanları Sendikası üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bağışta bulundu. Sağlık-Sen üzerinden afet bölgesine gönderilecek bağış, birçok depremzede vatandaşın ihtiyacını giderecek. 

Bu zor ve acı zamanlarda Türkiye’ye destek olan tüm ülkelere müteşekkir olduklarını dile getiren Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Bu yardımlara çok anlamlı bir yardım daha eklendi. Bosna’yı fethederken gönülleri de fetheden Fatih’in mirası, Osmanlının Rumeli topraklarında belde-i emin olarak nitelendirdiği dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in Bağımsız Sağlık Çalışanları Sendikası üyeleri, aralarında 68 bin 504 Euro toplayarak bize ulaştırmışlardır” dedi. 

“Bosna Hersek Bizim İçin Kıymetlidir”

Bosna Hersek genelinde 16 bin 500 üyesi bulunan bu emek örgütünün desteğinin ve yardımının kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Doğan, şunları söyledi:

“Bizim için emek kıymetlidir, emekçi kıymetlidir, dost ve kardeş ülke belde-i emin Bosna-Hersek kıymetlidir. Yaralarımıza merhem olması için emeğini, ekmeğini bizimle paylaşan dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in Bağımsız Sağlık Çalışanları Sendikası üyelerine, yöneticilerine; ülkemiz, sendikamız ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımız adına yürekten teşekkür ederim.”

Doğan, konuyla ilgili Bosna Hersek Bağımsız Sağlık Çalışanları Sendikası’na teşekkür mektubu gönderdiklerini de kaydetti. 

PAYLAŞ :