Vatan Uğrunda Şehit Düşen Genç Tıbbiyeliler Çanakkale’de Anıldı
19 Mayıs 2023, Cuma

Çanakkale Savaşlarında vatan uğruna şehit düşen genç tıbbiyeliler, Sağlık-Sen tarafından düzenlenen “Tıbbiyeden Şahadete” programında anıldı. Program Genel Sekreter Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Eceabat’ta gerçekleştirilen programda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, “Çanakkale’de Tıbbiyeden Şehadete Günü, bizim en önemli miraslarımızdan biridir” dedi.

100 yılı aşkın bir süre önce bu gece verilen taarruz emri ile birlikte on bin vatan evladının birkaç saat içinde şehit olduğunu belirten Baki, “On bin şehit içinde yüzlerce tıbbiyeli öğrenci de vardı. Çanakkale savaşları boyunca bu kadar kısa süre içinde bu sayıda şehidin verildiği başka bir zaman ve başka yer yoktur. Ömrünün baharında şehadete koşan tıbbiyeli gençlerin torunları olarak o günü hem üzüntü ama hem de şerefle yad ediyoruz” diye konuştu.

“Şehit Tıbbiyelilerin Ruhu Halen Sağlık Çalışanlarında Yaşıyor”

Çanakkale başta olmak üzere pek çok cephede şehadete yürüyen, 765 tıp öğrencisinden 346’sının şehit düştüğünü hatırlatan Baki, şunları söyledi:

“Ülkemizin bekası için üniversite eğitimini bir kenara bırakarak Çanakkale’de vatan savunması yapan tıbbiyelilerimize çok şey borçluyuz. 18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece Kanlı Sırt Mevkii'nde şehadet şerbetini içen tıbbiyelilerin ruhu halen sağlık çalışanlarında yaşamaktadır. Sağlık çalışanları o gün olduğu gibi bugün de sadece sıtma, verem, kovid gibi hastalıklar cephesinde savaşmadılar. Ülkemiz için her koşulda ağır bir sorumluluk üstlendiler. Üslenmeye devam ediyorlar. Sağlık ordusu namını hak eden tarihi bir mücadelenin mirasçıları olarak bugün de vatan, millet için görevlerinin başında gerektiğinde cephede, gerektiğinde terör bölgesinde, salgın ve afet bölgesinde, yardım çığlıklarını ilk duyan, elini ilk uzatan olmaya, devam edeceklerdir.”

Çanakkale Şube Başkanı Özen: 1915 Çanakkale Ruhunu Geleceğe Taşımak Adına Bu Misyonu Üstlendik

Sağlık çalışanlarının her daim milletinin yanında olduğunu dile getiren Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, “Geçmişimizi bilerek, 1915 Çanakkale ruhunu geleceğe taşımak adına bu misyonu üstlendik. Başta tıbbiyeli şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

 

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :